Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

WELL Arent Weevers

juli 7 - september 24

WELL
ARENT WEEVERS
The Netherlands, 2017, 4’11” (loop)
3D stereoscopische installatie 23 juni – 24 september 2017 in de Crypte van de Grote of Lebuinuskerk
De 3D bril die u nodig heeft om het werk te bekijken kunt u lenen bij de info/shop voor in de kerk.
Uit de donkere diepte van een eeuwenoude, stenen waterput komt langzaam een klein kind tevoorschijn. Hij verdwijnt, komt weer boven, zweeft als een “living sculpture” langs de rand, boven de put. Om daarna weer in de oneindige diepte te verdwijnen.
De 3D stereoscopische installatie WELL is door Arent Weevers speciaal voor deze locatie gemaakt. Met het werk wil hij de historische en klimatologische verbondenheid tussen de waterput in crypte van de Grote of Lebuinuskerk te Deventer en de IJssel bloot leggen. Als heilige plaats, als fundament van de kerk en als noodrantsoen tijdens belegering van de stad. Bij hoogwater van de IJssel kan de crypte onder water lopen.
De “waterput” heeft het paradoxale karakter in zich dat leven neemt en geeft, zowel in lichamelijk als geestelijk opzicht.
De muziek is speciaal voor deze installatie door David Dramm gecomponeerd.
Arent Weevers is kunstenaar, maar ook (studenten)predikant. Daarom is het niet verwonderlijk dat zijn werk is gericht op de relatie tussen nieuwe mediakunst en spiritualiteit. Zijn mediakunst is een zoektocht naar kracht in kwetsbaarheid en hij maakt gebruik van de 3D-technologie om ‘living sculptures’ te creëren.
Op 10 december 2015 ontving hij met Josephine’s Well de ‘Special Mention Award’ door de internationale jury van het 3D Film & Music Festival 2015, Barcelona, Spanje.

Gegevens

Begin:
juli 7
Einde:
september 24
Evenement Categorie:
Website:
http://www.pkn-deventer.nl/evenement/expositie-well-arent-weevers/