Vieringen en media

Reguliere vieringen

Iedere zondag zijn er vieringen in onze kerk. En ook op bijzondere feestdagen. Toegankelijk voor iedereen. Informatie over alle vieringen vindt u op de website, op facebook of in de Wervel.
Raadpleeg de agenda voor de details van de vieringen. Daarin vindt u informatie over de voorganger, de lezing, de collectes etc. Onderaan de pagina vindt u ook de komende viering onze het kopje 'toekomstige evenementen'.

De diensten beginnen om 10 uur. Regelmatig wordt er gezongen door de Lebuinuscantorij of de Liedboekcantorij. Onze vaste cantor organist is Kirstin Gramlich en Teus de Mik is de tweede organist.
Over onze predikanten leest u hier.

Bijzondere vieringen

Iedere vrijdag is er in de magistraatskapel een oecumenische viering van twintig minuten die begint om kwart over 12: het Coventrygebed. In verbondenheid met Coventry en andere kerken over de hele wereld.
Meer informatie over het Coventrygebed en de uitreiking van het Cross of Nails vindt u op deze pagina.

Daarnaast kennen we regelmatig vespers op zondagavond. Raadpleegt u daarvoor de Wervel en de agenda.

Rouw- en trouwvieringen

in onze kerk vinden ook trouwdiensten en uitvaarten plaats. Daarover zijn aparte brochures beschikbaar die u dan hier kunt downloaden of op aanvraag krijgt toegezonden. Natuurlijk zijn die ook in de kerk beschikbaar.

Vervoer naar de kerk

Wilt u graag naar de kerk maar bent u niet meer zo goed ter been? En wilt u gehaald en gebracht worden? Stuur dan even een berichtje naar het kerkelijk bureau: kerk.bureau@pgdeventer.nl.

Viering volgen via tv, pc, telefoon of tablet

Kunt u niet zelf naar de kerk komen maar wilt u wel graag naar de dienst kijken?
Dat kan! We hebben een webcam in de kerk waardoor u live de dienst kunt volgen op internet.
Maar ook op Deventer RTV kunt u via uw tv kijken. (Of DRTV via de pc.)

Voor uw telefoon en tablet kunt u een app downloaden waarop u onze kerk als favoriet kunt bewaren zodat u direct naar een overzicht van alle uitzendingen gaat. De app heet kerkdienstgemist. Hier vindt u hem voor apple en hier voor android

Als er een live uitzending is kunt u die hier onderaan deze pagina bekijken. Oude uitzending kunt u ook terugkijken: archief met oude uitzendingen

Met de symbooltjes onderin kunt u het geluid harder of zachter zetten en de weergave op volledig scherm zetten.

Als full screen weergave niet werkt:  sinds december 2016 is support voor Internet Explorer 9 en 10 met Flash vervallen. Advies is om een nieuwere of andere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox.

Kerkblad, zondagsbrief en liturgie 

In de Wervel leest u over allerlei zaken die onze gemeente betreffen. U vindt deze hier.
Voor de meest actuele dingen krijgen de kerkbezoekers zondag voor de dienst de zondagsbrief uitgereikt. Hieronder kunt u deze ook downloaden door op de naam te klikken. Als u mee wilt zingen kunt u de orde van dienst/liturgie downloaden via de website. U vindt de aankondigingen van de liederen ook in beeld aan het begin van de uitzending.

Liturgie 15 oktober

Zondagsbrief 15 oktober

Gebed van de week

 

Actuele dienst:

 

 

Komende vieringen:

Viering Lebuinuskerk

Voorganger: ds. Ingrid de Zwart Heilig Avondmaal Jeremia 8-9; Efeziërs 4: 22-32 en Matteüs 9: 1-8 Collectes: 1e collecte: Alafya Foundation en 2e collecte: kerkenwerk Dat het leven met vallen ...
Lees hier verder

Viering Lebuinuskerk

Voorganger: ds. Saar Hoogendijk.  Na de dienst: talentenveiling. Jeremia 31: 31-34, Efeziërs 5: 15-21 en Matteüs 22: 1-14 Collectes: 1e collecte: Diaconie en 2e collecte: kerkenwerk In deze weken is ...
Lees hier verder

Kerstnachdienst en kinderkerstfeest

Nadere informatie volgt. De kerstnachtviering begint om 22.30 uur.
Lees hier verder